Nu numai că eroismul nu se poate porunci, dar e cu neputință să-l răsplătești – Nicolae Iorga

Cel mai bun mod de a demonstra că îți pasă de viitor este să nu uiți trecutul! Noi nu ne-am uitat eroii care au construit această națiune. Ei trăiesc și astăzi în sufletele noastre, atunci când ne aducem aminte de ei!

În premieră, ceremonia militară dedicată Zilei Eroilor nu a mai avut loc în Municipiul Bistrița, ci în Poienile Zagrei, comuna Zagra, în memoria unuia dintre cei mai mari eroi ai Armatei Române: Colonelul Liviu Rusu!

Aici, în colaborare cu Primăria Zagra și Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Bistrița-Năsăud, „Col. Liviu Rusu”, am edificat un bust al marelui lider militar și am lansat o carte ce evocă personalitatea sa.

Colonelul Liviu Rusu (n. 1898 în Poienile Zagrei) a participat la luptele din cele două Războaie Mondiale. Pentru faptele sale se vitejie este răsplătit cu cea mai mare distincție care se oferă ofițerilor doar în timp de război: Ordinul Militar “Mihai Viteazul”, clasa a III-a.

Județul Bistrița-Năsăud, a ajuns să fie scris în cartea vie a istoriei poporului român, prin eroii care s-au jertfit pentru libertatea noastră. Datorită lor trecutul acestui colț de țară închegat și unitar, este astăzi o bază solidă pe care noi, cei aflați vremelnic în slujba oamenilor, ne dorim să construim un viitor frumos pentru copii noștri.

Mă înclin în fața eroilor neamului românesc și vreau să închei acest mesaj cu un alt citat al lui Nicolae Iorga: ”Un popor care nu își cunoaște istoria și eroii, e ca un copil care nu își cunoaște părinții”!

Bunul Dumnezeu să binecuvânteze România și românii în această zi sfântă a Înălțării Domnului.

Spuneți-vă părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *