Prima recoltare a plasmei de la pacienți vindecați de noul coronavirus, la Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița!

🌡Bistrița-Năsăud este noul Centru de colectare și tratare cu plasmă convalescentă a pacienților critici-infectați cu #Covid19.
↪️ Un procedeu care a dat rezultate foarte bune în alte state, ajutând zeci de pacienți să supraviețuiască pandemiei.

❗️La noi în județ, procedeul a fost demarat, azi având loc prima recoltare a plasmei de la pacienți vindecați de noul coronavirus, la Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița.
↪️ Urmează o analiză laborioasă, apoi plasma se va administra doar pacienților critici infectați cu COVID-19, din cadrul Secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, de cel puțin 18 ani, care sunt de acord cu administrarea.

❗️Un detaliu important este că un pacient tratat de Covid-19, de peste 14 zile, care acceptă să doneze plasmă, poate să salveze 3 oameni aflați în stare critică.

Așadar, îi încurajez pe toți cei care au câștigat lupta cu acest virus, să facă acest gest de solidaritate și să doneze!

••• Mulțumim pentru actul de caritate făcut de dnul. Florin Hozoc, manager al Companiei Besmax Pharma Distribution, care a ales să ofere cu titlu gratuit, în comodat pentru 12 luni, acest aparat de plasmafereză.
De asemenea, mulțumim primului donator de plasmă și dnei Adina Beudean, director al Centrului de Transfuzii Bistrița, pentru implicarea și colaborarea cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița, într-un proiect atât de complex și util pentru cei ce luptă să supraviețuiască noului Coronavirus.

#UnițiPentruOameni #ContinuămMunca

Spuneți-vă părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *