„Un popor trebuie să creadă în el însuşi, să se roage, să respecte rânduielile şi să fie cu privirea aţintită spre viitor.”- a spus Academicianul Prof. Univ. Dr. Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române și Rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, la deosebita conferință, „De la SAT la STAT”.

Este o plăcere să-l asculți pe Preşedintele celui mai înalt for de consacrare a valorii culturale și științifice din România, Acad. Prof. Univ. Dr. Ioan Aurel Pop, care de fiecare dată reușește să ne facă mândri că suntem români și să ne ofere o doză de optimism cu privire la următoarea filă de istorie pe care o vom scrie ÎMPREUNĂ, noi, românii.

În județul nostru, apărat de două lanțuri muntoase, lucrurile se desfășoară mai în liniște față de ce este acum în țară și în Uniunea Europeană și putem să ne folosim energiile în scopul dezvoltării comunității în care trăim.

Din această oază, pot spune că sunt în continuare optimist și sper că noi, toți cei ce simțim românește, o să trecem peste perioada de dezbinare națională, o să devenim mai uniți și o să îi ascultăm mai mult pe acei oameni care au cu adevărat ceva de spus!

Îi mulțumesc foarte mult Dlui Academician Ioan Aurel Pop pentru că a revenit la Bistrița, ca istoric, om al cărții și cuvintelor, dar mai ales ca și Cetățean de onoare a județului.

Vă mai așteptăm în Bistrița-Năsăud și îmi doresc ca astfel de conferințe să devină într-adevăr o tradiție.

Felicitări dl. Gavril Mureșan și tuturor Asociațiilor ce au contribuit la organizarea acestui eveniment de calitate!

Spuneți-vă părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *