Întâlnirea de lucru a serviciilor sociale angrenate în strategia de dezvoltare 2021-2025!

Timp de 3 zile, județul Bistrița-Năsăud este gazda „Întâlnirii de lucru a serviciilor sociale angrenate în strategia de dezvoltare 2021-2025”, la nivel național.Sunt ~ 100 de specialiști în asistență socială şi protecţia copilului, care au venit în județul nostru pentru a vedea exemple de bune practici și pentru a dezbate teme importante pentru acest domeniu.

Județul nostru a ajuns de la a nu avea nici o casă de tip familial în 2012, la momentul în care putem să ne asumăm că până la finalul anului următor, niciun copil din județul nostru nu va mai crește în orfelinat.În 2012 am început programul „Salvăm copilării din coșmarul instituționalizării”, respectiv închiderea orfelinatelor de tip vechi și deschiderea caselor de tip familial. Acesta este pe ultima sută de metri.

Este vorba despre:• 5 Case de Tip Familial, realizate la Bistrița, Năsăud și Teaca, în colaborare cu Fundația Hope and Homes for Children România;• 7 Case de Tip Familial, construirea unui Centru de zi și reabilitarea unei clădiri pentru un alt astfel de Centru, finanțare prin fonduri europene;• Urmează încă 2 case de tip familial la Slătinița și Viișoara și o locuință maxim protejată pentru tinerii cu dizabilități la Viișoara, în parteneriat cu HHC.Investițiile pentru DGASPC, ale Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, împreună cu alți parteneri, sunt de aproximativ 4.500.000 euro, iar ele vor continua, pentru că persoanele vulnerabile au nevoie de susținerea noastră.

Mulțumim dnei. Florica CHERECHEȘ, Președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, pentru prezență și aprecierea parteneriatului dintre Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și DGASPC BN. Într-adevăr o colaborare care aduce beneficii oamenilor.De asemenea, mulțumim tuturor specialiștilor prezenți la acest eveniment.

Felicitări, Dnei. Delia Claudia Rus, Director General DGASPC și Dnlui. Ioan Costin, Președinte Sindicatul Județean Sanitas Bistrița-Năsăud, parteneri în realizarea acestei întâlnirii de lucru și a altor lucruri bune pentru oameni.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Femilradu.moldovan%2Fposts%2F402473351249396&show_text=true&width=500

Spuneți-vă părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *