Bistrița-Năsăud, un județ educat prin fapte!

• Bistrița-Năsăud, un județ educat prin fapte •

În 2015, am făcut tot ce mi-a stat în putință, ca fosta clădire a Tribunalului din Bistrița, să fie dată în administrarea Extensiei Universității Tehnice din Cluj-Napoca, pentru a fi transformată într-un centru educațional al excelenței.

De asemenea, împreună cu ADR N-V și UTCN, am găsit soluții de finanțare a reabilitării clădirii. Acum visul se transformă-n realitate, iar studenții pasionați de tehnologie-cercetare-dezvoltare-inovare, vor avea atât oportunitatea să învețe acasă-n Bistrița-Năsăud, dar și șansa să studieze în condiții excelente, într-una dintre cele mai frumoase locații.Clădirii monument îi este redată strălucirea prin lucrări ample de reabilitare, pentru a putea să adăpostească săli de curs, laboratoare dotate cu roboți, biblioteca și să pregătească studenții de la specializări (licență/masterat), precum:Inginerie Economică Industrială, Producție Digitală, Robotică, Inginerie medicală sau Ingineria și managementul calității.

Totodată, aici va fi și “casa” Asociației Produs în Bistrița-Năsăud și a antreprenorilor ce vor să sprijine inițiativele locale, educația și tinerii.Educația are nevoie de proiecte reale, de viziune care să fie concretizată în astfel de fapte. Doar așa putem să dăm un exemplu noii generații, să creadă-n visurile lor și să le transforme în proiecte utile comunității.Continuăm să transformăm proiectele-n fapte, să oferim tinerilor șansa de a “crește” acasă-n Bistrița-Năsăud.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Femilradu.moldovan%2Fposts%2F450851459744918&show_text=true&width=500

Spuneți-vă părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *